• Kaasmakerij De Terschellinger B.V.

  Terschellinger Kaas

  Biologische kaas met een goed gevoel

Kaasmaker van de Terschellinger Kaasfabriek

Jan-Willem Zeilstra is van origine de kaasmaker van De Terschellinger. Hij is 48 jaar oud en kaas maken is al jaren zijn lust en leven. Het kaasmakersvak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd,  aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Dit resulteert in De Terschellinger Kaas.

Na 15 jaar in een kaasmakerij aan de wal te hebben gewerkt diende zich de mogelijkheid aan om Kaasmakerij 'De Terschellinger' B.V. over te nemen. De combinatie van een een eigen bedrijf en het prachtige eiland Terschelling was voor hem de kans van zijn leven. Begin 2004 werd het bedrijf overgenomen en stortte hij zich vol overgave op kaasmakerij 'De Terschellinger' B.V.

kaasmakerJan Willem is getrouwd met Martine Stremler. Zij kwam half 2004 ook naar Terschelling met hun twee kinderen Esther en Liam. Martine is vanaf medio 2019 algemeen directeur. Verder verzorgt zij o.a. de winkel, de (loon)administratie en de bestellingen op het eiland. In 2007 is Doris geboren,  Een lieve dochter die erg gek is op de kaas van papa...In 2010 is Roemer geboren, hij is gek op alle nieuwe machines in de kaasmakerij en gaat regelmatig mee op de trekker om de melk op te halen.

Begin 2017 is Samme Overal als sterke kracht bij De Terschellinger komen werken. Inmiddels heeft hij het kaasmaken volledig onder de knie. 

Begin 2019 is het team versterkt met Wim Meure. En vanaf 1 december is Marieke wartena zich vol enthousiasme aan het inwerken.

3 kaasmakers zien nu toe op de kaasbereiding en de kwaliteit van de kaas. Jan-Willem Zeilstra heeft met een gerust hart het stokje overgedragen.

Hij is echter nog wel op de achtergrond aanwezig voor tips, advies en hand- & spandiensten. 

 

Voor vragen of wilt u informatie over Terschellingerkaas, en het maken ervan neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons...terschellinger kaasfabriek869 1 kopie

ornament

TERSCHELLINGER KAAS

  • Adres

   Nieuwe Dijk 30
   8881 HC West Terschelling
   06-24413876

  • Winkel

   1 april t/m 31 oktober: ma, di, do: 14:00-17:00
   1 november t/m 31 maart: di,do: 14:00-17:00
   Het hele jaar: za: 10:00-12:00