• Kaasmakerij De Terschellinger B.V.

  Terschellinger Kaas

  Biologische kaas met een goed gevoel

Kaasfabriek de Terschellinger

Terschelling, kaas, biologisch, dat is:  Terschellinger kaas... kaas met een goed gevoel...

Het eiland Terschelling is omzoomd door het kostbare waddengebied. Het toepassen van biologische landbouw en veeteelt is van groot belang om in dit natuurgebied de balans niet te verstoren. Twee biologische Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij 'De Terschellinger' B.V. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. Kaas met een goed gevoel.

Deze kaas wordt gemaakt door kaasmakerij `De Terschellinger' B.V. Een biologisch kaasfabriekje gesitueerd in West, Het meest Westelijke dorpje van Terschelling. Hier wordt door Jan Willem, Iemke en Ep op een vakkundige manier verschillende soorten Terschellinger Kaas gemaakt.

In 2014 is de kaasmakerij comleet vernieuwd. Door Scherjon dairyequipment is er een comleet nieuwe kaasmaaklijn geinstaleerd. Verder zijn alle vloeren,wanden en plafonds geheel volgens de laatste hygienische richtlijnen vernieuwd.

slide6

De Terschellinger Kaas795 1 kopieDe Terschellinger Kaas806 1 kopie

Eind 2019 is het kaasfabriekje verhuisd van Oosterend naar West Terschelling. De fabriek is verder geoptimaliseerd. Met geheel vernieuwde wrongelbereiders en zijn we volledig FSCC en Skal gecertificeerd.

 

De voorwaarden zijn gecreeerd om in de toekomst alle melk van Terschelling te kunnen verwerken tot kaas. (circa 6,5 miljoen liter) 

Hierover volgt later meer informatie.

 

Zo'n 140.000 kg Terschellinger Kaas vindt jaarlijks zijn weg naar huisverkoop, Terschellinger winkels en restaurants en verschillende natuurwinkels in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Daarnaast produceren we ook de Schylger kaas in samenwerking met vogelbescherming nederlan, Friesland Campina en Zijerveld Cheese.

ornament

TERSCHELLINGER KAAS

  • Adres

   Nieuwe Dijk 30
   8881 HC West Terschelling
   06-24413876

  • Winkel

   Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 14:00-17:00
   Vrijdag gesloten
   Zaterdag geopend van 10:00-13:00
   Zondag gesloten