• Een biologisch product

  Terschellinger Kaas

  Diervriendelijk en voor een duurzame toekomst

Wat is biologisch?

Terschellinger kaas is een biologisch product en draagt daarom het EKO keurmerk. Dit houdt in dat de hele productieketen aan strikte regels is gebonden. 

De melk die verwerkt wordt, komt van biologische veehouders. Deze veehouders mogen o.a geen kunstmest op het land gebruiken. Verder is er een verplichte weidegang voor de koeien, mogen er maar een beperkt aantal koeien per hectare worden gehouden, is het medicijngebruik minimaal en moet er biologisch worden gevoerd. Dit zijn strikte voorwaarden om het pedikaat 'biologische veehouder' te verdienen.

kaasje4De kaas zelf moet vervolgens ook nog aan enkele voorwaarden voldoen. Zo worden er geen geur-, smaak-, kleur-  en conserveringsmiddelen toegevoegd. Ook eventueel toegevoegde kruiden zijn van biologische teelt. 

Dit alles gebeurt onder controle van stichting SKAL. Deze organisatie certificeert bedrijven die biologische producten leveren. De door SKAL gecontroleerde producten zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk.

De Terschellinger kaas is een product dat bijdraagt aan een diervriendelijker wereld en een wereld met een duurzamere toekomst.

ornament

TERSCHELLINGER KAAS

  • Adres

   Nieuwe Dijk 30
   8881 HC West Terschelling
   06-24413876

  • Winkel

   Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 14:00-17:00
   Vrijdag gesloten
   Zaterdag geopend van 10:00-13:00
   Zondag gesloten