• Kaasmakerij De Terschellinger

  Terschellinger Kaas

  Biologische kaas met een goed gevoel

Kaasfabriek de Terschellinger

Terschelling, kaas, biologisch, dat is:  Terschellinger kaas... kaas met een goed gevoel...

Terschelling is een van de eilanden die het kostbare waddengebied omzomen. Het toepassen van biologische landbouw en veeteelt is van groot belang om in dit natuurgebied de balans niet te verstoren. Twee biologische Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij 'De Terschellinger'. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. Kaas met een goed gevoel.

Deze kaas wordt gemaakt door kaasmakerij `De Terschellinger'. Een biologisch kaasfabriekje gesitueerd in Oosterend, het meest Oostelijke dorpje van Terschelling. Hier wordt door Jan-Willem Zeilstra op een ambachtelijke manier verschillende soorten Terschellinger kaas gemaakt.

In 2014 is de kaasmakerij comleet vernieuwd. Door Scherjon dairyequipment is er een comleet nieuwe kaasmaaklijn geinstaleerd. Verder zijn alle vloeren,wanden en plafonds geheel volgens de laatste hygienische richtlijnen vernieuwd.slide6

De Terschellinger Kaas795 1 kopieDe Terschellinger Kaas806 1 kopie

Zo'n 100.000 kg Terschellinger kaas vindt jaarlijks zijn weg naar huisverkoop, Terschellinger winkels en restaurants en verschillende natuurwinkels in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

ornament

TERSCHELLINGER KAAS

  • Adres

   Oosterend 10a
   8897 HZ, Terschelling
   0562-448300
   06 48334543

   Winkel

   Ma, Do, Vr: 14:00 – 17:00
   Di, Wo, Za – Zo: Gesloten

  • Contact opnemen