• Kaasmakerij De Terschellinger

  Terschellinger Kaas

  Biologische kaas met een goed gevoel

Kaasmaker van de Terschellinger Kaasfabriek

Jan-Willem Zeilstra is de kaasmaker. Hij is 46 jaar oud en kaas maken is al jaren zijn lust en leven. Het kaasmakersvak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd,  aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Dit resulteert in de Terschellinger kaas.

Na 15 jaar in een kaasmakerij aan de wal te hebben gewerkt diende zich de mogelijkheid aan om Kaasmakerij 'De Terschellinger' over te nemen. De combinatie van een een eigen bedrijf en het prachtige eiland Terschelling was voor hem de kans van zijn leven. Begin 2004 werd het bedrijf overgenomen en stortte hij zich vol overgave op kaasmakerij 'De Terschellinger'.

kaasmakerJan Willem is getrouwd met Martine Stremler. Zij kwam half 2004 ook naar Terschelling met hun twee kinderen Esther en Liam. Martine verzorgt o.a. de winkel, de administratie, bestellingen op het eiland en verkoop aan de vaste wal. In 2007 is Doris geboren,  Een lieve dochter die erg gek is op de kaas van papa...In 2010 is Roemer geboren, hij is gek op alle nieuwe machines in de kaasmakerij en gaat rgelmatig mee op de trekker om de melk op te halen.

Begin 2015 is Vincent Kooyman in dienst getreden, en heeft het vak van Kaasmaker ondertussen geleerd. Verder is hij verantwoordelijk voor de logistiek en de techniek in de Kaasmakerij.

Begin 2017 is Samme Overal ons komen versterken. hij heeft ook inmiddels het kaasmaken volledig onder de knie. Hij doet de planning in de kaasmakerij en samen met Vincent wordt er hard gewerkt aan het HACCP systeem.

Oktober 2017 Is Liam Zeilstra ook in dienst getreden bij de Kaasmakerij. op dit moment is hij leerling kaasmaker en volgt hij de opleiding zuiveltechnologie in Leeuwarden.

 

Voor vragen of wilt u informatie over Terschellingerkaas, en het maken ervan neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons...terschellinger kaasfabriek869 1 kopie

ornament

TERSCHELLINGER KAAS

  • Adres

   Oosterend 10a
   8897 HZ, Terschelling
   0562-448300
   06 48334543

   Winkel

   Ma, Do, Vr: 14:00 – 17:00
   Di, Wo, Za – Zo: Gesloten

  • Contact opnemen